Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key Earn Money

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key Earn Money.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key Earn Money

Explore

Use coins. Show the amount in different ways. Draw one way.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key 1
Answer:

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Jake has two quarters. He wants to trade the quarters for other coins. What are some ways he can trade?
Answer:
Given that
Jake has two quarters
He wants to trade the two quarters
Two quarters = 10 nickels and
In rupees two quarters = 0.5.

Math Talk

Mathematical Processes

How many nickels would Jake trade for 2 quarters? Explain.
Answer:
Jake trade for 2 quarters in nickels = 2quartes × 25 cents = 50 cents.
50 cents/5 cents = 10 nickels
Therefore 2 quarters = 10 nickels

Model and Draw

Emma earns 10¢ each time she walks the dog. What does Emma earn for walking the dog 5 times?
Money earned is income.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key 2
Emma earns 50¢
Answer:
Given that
Emma earns each time she walks the dog = 10¢
If Emma earn for walking the dog 5 times = 5 × 10¢ = 50 ¢
Therefore,Emma earn 50¢.

Share and Show

Use coins. Draw and label the coins. Write the total income earned.

Question 1.
Hudson earns 5¢ each time he feeds the dog. What does Hudson earn for feeding the dog 6 times?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key 3
Answer:
Given that
Hudson earns each time he feeds the dog = 5¢.
Hudson earn for feeding the dog 6 times = 6 × 5¢ = 30¢.
Therefore Hudson earn for feeding the dog for 6 times = 30¢.

Question 2.

In his store, Mr. Hudson fixes toys for 25¢. What does he earn for fixing 3 toys?
Answer:
Given that
Mr. Hudson fixes toy in his store for 25¢
For fixing 3 toys how much he earn = 3 × 25¢ = 75¢.
Therefore, Hudson earn for fixing 3 toys = 75¢.

Problem Solving

Use coins. Draw and label the coins. Write the total income earned.

Question 3.
Paulo earns 100 each time he makes his bed. What does Paulo earn for making his bed 7 times?
Answer:
Given that,
Paulo earns each time he makes his bed = 100
Paulo earn for making his bed 7 times = 7 × 100 = 700.
Therefore, Paulo earn for making 7 beds = 700.

Question 4.
H.O.T. Andi earns 21¢ each time she puts her toys away. What does Andi earn for putting her toys away 4 times?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key 4
Answer:
Given that,
Andi earns each time she puts her toys away = 21¢
Andi earn for putting her toys away for 4 times = 4 × 21¢ = 84¢.
Therefore, Andi earn for putting her toys away for 4 times = 84¢.

Question 5.
H.O.T. Ray earns 16¢ each day he rakes leaves. He needs about 70¢ to buy a toy. Circle the best estimate for when he will have enough income to buy the toy.
about 2 days
about 5 days
about 20 days
Answer:
Ray earns each day he rakes leaves = 16¢.
He need 70¢ to buy a toy.
He will get the income for 2 days = 2 × 21 = 42¢
He will get the income for 5 days = 5 × 21¢ = 105¢
He will get the income for 20 days = 20 × 21¢ = 420¢
The best estimate for he will have enough income to buy the toy = 5 days.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer. You may use coins.

Question 6.
Apply Lisa takes care of her aunt’s cat for 4 days. She earns 100 a day. How much money does Lisa earn?
(A) 40¢
(B) 4¢
(C) 14¢
Answer:
Given that,
Lisa takes care of her aunt’s cat for 4 days.
She earn 100 for 1 day.
She earn for 4 days = 4 × 100 = 400
400 = 4¢
Option B is the correct answer.

Question 7.
Ana makes bracelets. She sells them at a yard sale for 5ø each. She sells 5 bracelets. How much money does Ana earn?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key 5
(A) 55¢
(B) 25¢
(C) 10¢
Answer:
Given that
Ana makes bracelets and she sells them in the yard = 5¢ for each bracelet.
She sells 5 bracelets
She earn for selling 5 bracelets = 5¢ × 5 = 25¢
Option B is the correct.

Question 8.
Multi-Step Morgan works 3 hours. Morgan is paid 10¢ for each hour. Taylor works 4 hours. Taylor is paid 5¢ for each hour. How much money do Morgan and Taylor earn together?
(A) 15¢
(B) 70¢
(C) 50¢
Answer:
Given that
Total hours work by Morgon = 3 hours
Morgon is paid for each hour = 10¢
Morgon earn for 3 hours = 3 × 10¢ = 30¢.
Taylor hours for 4 hours
Taylor is paid for each hour = 5¢
Taylor earn for 4 hours = 4 × 5¢ = 20¢
Therefore Morgon and Taylor earn each other = 30¢ + 20¢ = 50¢
Option C is the correct answer.

Question 9.
Texas Test Prep Casey makes cookies to sell at the fair. He earns 10¢ for each cookie he sells. What does Casey earn for selling 9 cookies?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Answer Key 6
(A) 91¢
(B) 19¢
(C) 90¢

Answer:
Given that,
Casey makes cookies to sell in the fair.
He earns 10¢ for selling each cookies
He sells 9 cookies.
He earn for selling 9 cookies = 9 × 10 = 90¢
Option C is the correct answer.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 20.1 Homework and Practice Answer Key

Use coins. Draw and label the coins. Write the total income earned.

Question 1.
Marty earns 11¢ each time he dries the dishes. What does Marty earn for drying the dishes 5 times?
Answer:
Given that
Marty earns each time he dries the dishes = 11¢
Marty earn for drying the dishes 5 times = 11¢ × 5 = 55¢
Therefore Marty earn for drying the dishes for 5 times = 55¢.

Problem Solving

Use coins. Draw and label the coins.

Question 2.
Gene earns 100 each time he walks the dog. He says that if he walks the dog 4- times, his total income will be the same value as 2 quarters. Is he right? Explain.
Answer:
Given that
Gene earns each time he walks the dog = 100
He say that if he walks the dog 4 times his income is 2 quarters
His income for walks the dog for 4 times = 100 × 4 = 400
But 2 quarters = 0.25
So his income is more than the 2 quarters.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 3.
Mia takes care of the fish at the pet store for 3 days. She earns 25¢ a day. How much money does Mia earn?
(A) 50¢
(B) 95¢
(C) 75¢
Answer:
Given that
Mia takes care of the fish at the pet store for 3 days.
She earn for each day = 25¢.
She earn for 3 day = 3 × 25¢ = 75¢.
Therefore Mia earn for 3 days = 75¢.
Option C is the correct answer.

Question 4.
Denny makes lemonade. He sells glasses of lemonade for 10¢ each. He sells 8 glasses. How much money does Denny earn?
(A) 18¢
(B) 80¢
(C) 70¢
Answer:
Given that
Denny makes the lemonade and he sells a glasses of lemonade for each = 10¢.
He sells 8 glasses
He earn for selling 8 glasses = 10 × 8¢ = 80¢.
Option B is the correct answer.

Question 5.
Billy is paid 18¢ each time he cleans his room. He needs 45¢ for a snack. About how many times does he need to clean his room to be able to buy the snack?
(A) about 9 times
(B) about 7 times
(C) about 3 times
Answer:
Given that,
Billy is paid when each time he cleans his room = 18¢.
He needs 45¢ for his snack.
How many times he need to clean the room is
For 9 times he get 9 × 18 = 162¢
For 7 times he get = 7 × 18 = 126¢
For 3 times he get = 3 × 18 = 54¢
He need to clean the room for 3 day then he able to buy the snack.

Leave a Comment