Practice the questions of **McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 15.2 Customary Units of Liquid Volume **to secure good marks & knowledge in the exams.

## McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 15.2 Customary Units of Liquid Volume

**Exercises**

**CONVERT**

Question 1.

72 c = ___________ qt

Answer:

18 qt,

Explanation:

As 1 cup = 0.25 quart, So 72 c = 18 qt.

Question 2.

12 qt = ____________ c

Answer:

48 c,

Explanation:

As 1 qt = 4 cups, So 12 qt = 48 c.

Question 3.

3 qt 1 pt = ____________ c

Answer:

5.99605 c,

Explanation:

As 1 qt = 1.66535 pt, So 3 qt = 4.99605 pt,

Therefore 3 qt 1 pt = 4.99605 pt + 1 pt = 5.99605 c.

Question 4.

192 gal = _____________ qt

Answer:

922.3296 qt,

Explanation:

As 1 gal = 4.8038 qt, So 192 gal = 192 X 4.8038 = 922.3296 qt.

Question 5.

328 qt = ____________ gal

Answer:

82 gal,

Explanation:

As 1 qt = 0.25 gal, So 328 qt = 82 gal.

Question 6.

2 gal 1 qt = _______________ c

Answer:

10.6076 c,

Explanation:

As 1 gal = 4.8038 qt, So 2 gal = 9.6076,

Therefore 2 gal 1 qt = 9.6076 + 1 = 10.6076 c.

Question 7.

6 qt 1 c = ____________ c

Answer:

25 c,

Explanation:

As 1 qt = 4 c, So 6 qt = 24 c,

Therefore 6 qt 1 c = 24 c + 1 c = 25 c.

Question 8.

52 c = _____________ qt

Answer:

13 qt,

Explanation:

As 1 c = 0.25 qt, So 52 c = 13 qt.

Question 9.

\(\frac{3}{4}\) gal = _____________ c

Answer:

12 c,

Explanation:

As 1 gal = 16 c, So \(\frac{3}{4}\) gal = 12 c.

Question 10.

66 pt = _______________ gal

Answer:

9.907854 gal,

Explanation:

As 1 pt = 0.150119 gal,

So 66 pt = 66 X 0.150119 = 9.907854 gal.

Question 11.

4 qt 1 c = _____________ c

Answer:

17 c,

Explanation:

As 1 qt = 4 c, So 4 qt = 16 c,

Therefore 4 qt 1 c = 16 c + 1 c = 17 c.

Question 12.

7\(\frac{1}{2}\) qt = _____________ gal = ___________ C

Answer:

1.875 gal, 30 c,

Explanation:

As 1 qt = 0.25 gal, So 7\(\frac{1}{2}\) qt = \(\frac{15}{2}\) qt = 1.875 gal. As 1 qt = 4 c,

So 7\(\frac{1}{2}\) qt = \(\frac{15}{2}\) qt =

7.5 X 4 = 30 c.

Question 13.

35 qt 3 c = ____________ gal

Answer:

9 gal,

Explanation:

As 1 qt = 4 c, So 35 qt = 140 c,

Therefore 35 qt 3 c = 140 c + 4 c = 144 c,

As we know 35 qt 3 c is 144 c, As 1 c = 0.0625 gal, So 144 c = 9 gal.

Question 14.

256 c = _______________ gal

Answer:

16 gal,

Explanation:

As 1 c = 0.0625 gal, So 256 c = 16 gal.

Question 15.

132 c = ___________ pt = ___________ qt

Answer:

4461.6 pt, 33 qt,

Explanation:

As 1 c = 33.8 pt, So 132 c = 4461.6 pt,

As 1 c = 0.25 qt, So 132 c = 33 qt.

Question 16.

34 gal 1 qt = ____________ pt

Answer:

273.6656 pt,

Explanation:

As 1 gal = 4.8038 qt, So 34 gal = 163.3292 qt,

Therefore 34 gal 1 qt = 163.3292 qt + 1 qt = 164.3292 qt

As we know 1 qt = 1.66535 pt, So 164.3292 qt = 273.6656.

Question 17.

Allisonâ€™s aquarium holds 25 gallons of water. One quart of water evaporated from the aquarium. How much water is left in the aquarium?

Answer:

119.095 quarts is left in the aquarium,

Explanation:

Given Allisonâ€™s aquarium holds 25 gallons of water.

One quart of water evaporated from the aquarium.

So water is left in the aquarium is as 1 gallon = 4.8038 quart,

25 gallons = 25 X 4.8038 quart = 120.095 quarts,

120.095 quarts – 1 quarts = 119.095 quarts.

Question 18.

Bobby drinks 1 quart and 1 cup of water for every 3 miles he runs. If he runs 9 miles, how much water should he drink?

Answer:

Bobby should drink 15 cups of water if he runs 9 miles,

Explanation:

Given Bobby drinks 1 quart and 1 cup of water for

every 3 miles he runs. As 1 quart = 4 cups, so

for 3 miles Bobby drinks 4 cups + 1 cup = 5 cups, So 1 mile it is 5/3 cups, therefore for 9 miles water should he drink is 5 X 9/3 = 15 cups.