McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 6.4 Subtracting Fractions with Like Denominators will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 6.4 Subtracting Fractions with Like Denominators

Exercises Subtract Fractions

Question 1.
\(\frac{5}{7}\) – \(\frac{2}{7}\)
Answer:
Difference between \(\frac{5}{7}\) and \(\frac{2}{7}\), we get \(\frac{3}{7}\).

Explanation:
\(\frac{5}{7}\) – \(\frac{2}{7}\) = \(\frac{3}{7}\)
Exercises Subtract Fractions

Question 2.
\(\frac{11}{13}\) – \(\frac{7}{13}\)
Answer:
Difference between \(\frac{11}{13}\) and \(\frac{7}{13}\), we get \(\frac{4}{13}\)

Explanation:
\(\frac{11}{13}\) – \(\frac{7}{13}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-2

Question 3.
\(\frac{10}{11}\) – \(\frac{9}{11}\)
Answer:
Difference between \(\frac{10}{11}\) and \(\frac{9}{11}\), we get \(\frac{1}{11}\)

Explanation:
\(\frac{10}{11}\) – \(\frac{9}{11}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-3

Question 4.
\(\frac{13}{21}\) – \(\frac{8}{21}\)
Answer:
Difference between \(\frac{13}{21}\) and \(\frac{8}{21}\), we get \(\frac{5}{21}\)

Explanation:
\(\frac{13}{21}\) – \(\frac{8}{21}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-4

Question 5.
\(\frac{2}{3}\) – \(\frac{1}{3}\)
Answer:
Difference between \(\frac{2}{3}\) and \(\frac{1}{3}\), we get \(\frac{1}{3}\)

Explanation:
\(\frac{2}{3}\) – \(\frac{1}{3}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-5

Question 6.
\(\frac{10}{47}\) – \(\frac{10}{47}\)
Answer:
Difference between \(\frac{10}{47}\) and\(\frac{10}{47}\), we get 0.

Explanation:
\(\frac{10}{47}\) Р\(\frac{10}{47}\)  =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-6

Question 7.
\(\frac{43}{96}\) – \(\frac{18}{96}\)
Answer:
Difference between \(\frac{43}{96}\) and \(\frac{18}{96}\), we get \(\frac{25}{96}\)

Explanation:
\(\frac{43}{96}\) – \(\frac{18}{96}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-7

Question 8.
\(\frac{12}{13}\) – \(\frac{11}{13}\)
Answer:
Difference between \(\frac{12}{13}\) and \(\frac{11}{13}\), we get \(\frac{1}{13}\)

Explanation:
\(\frac{12}{13}\) – \(\frac{11}{13}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-8

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 1
Answer:
Difference between \(\frac{47}{49}\) and \(\frac{32}{49}\), we get \(\frac{15}{49}\)

Explanation:
\(\frac{47}{49}\) – \(\frac{32}{49}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-9

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 2
Answer:
Difference between \(\frac{43}{31}\) and \(\frac{23}{31}\), we get \(\frac{20}{31}\)

Explanation:
\(\frac{43}{31}\) – \(\frac{23}{31}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-10

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 3
Answer:
Difference between \(\frac{5}{7}\) and \(\frac{2}{7}\), we get \(\frac{3}{7}\)

Explanation:
\(\frac{5}{7}\) – \(\frac{2}{7}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-11

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 4
Answer:
Difference between \(\frac{10}{17}\) and \(\frac{7}{17}\), we get \(\frac{3}{17}\)

Explanation:
\(\frac{10}{17}\) – \(\frac{7}{17}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-12

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 5
Answer:
Difference between \(\frac{3}{4}\) and \(\frac{2}{4}\), we get \(\frac{1}{4}\)

Explanation:
\(\frac{3}{4}\) – \(\frac{2}{4}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-13

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 6
Answer:
Difference between \(\frac{14}{15}\) and \(\frac{4}{15}\), we get \(\frac{2}{3}\)

Explanation:
\(\frac{14}{15}\) – \(\frac{4}{15}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-14

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 7
Answer:
Difference between \(\frac{7}{12}\) and \(\frac{5}{12}\), we get \(\frac{1}{6}\)

Explanation:
\(\frac{7}{12}\) – \(\frac{5}{12}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-15

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 8
Answer:
Difference between \(\frac{6}{7}\) and \(\frac{2}{7}\), we get \(\frac{4}{7}\)

Explanation:
\(\frac{6}{7}\) – \(\frac{2}{7}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-16

Question 17.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 9
Answer:
Difference between \(\frac{7}{8}\) and \(\frac{5}{8}\), we get \(\frac{1}{4}\)

Explanation:
\(\frac{7}{8}\) – \(\frac{5}{8}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-17

Question 18.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.4 Answer Key Subtracting Fractions with Like Denominators 10
Answer:
Difference between \(\frac{5}{13}\) and \(\frac{2}{13}\), we get \(\frac{3}{13}\)

Explanation:
\(\frac{5}{13}\) and \(\frac{2}{13}\) =
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.4-Subtracting-Fractions-with-Like-Denominators-Exercises-Subtract-Fractions-18

Leave a Comment