McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 17.2 Answer Key Solving Equations by Addition and Subtraction

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 17.2 Solving Equations by Addition and Subtraction will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 17.2 Solving Equations by Addition and Subtraction

Exercises
SOLVE
Question 1.
w + 3 = 10
Answer:
w = 7.

Explanation:
w + 3 = 10
=> w = 10 – 3
=> w = 7.

Question 2.
12 = q + 8
Answer:
q = 4.

Explanation:
12 = q + 8
=> 12 – 8 = q
=> 4 = q.

Question 3.
2 + y = 34
Answer:
y = 32.

Explanation:
2 + y = 34
=> y = 34 – 2
=> y = 32.

Question 4.
7 – e = 4
Answer:
e = 3.

Explanation:
7 – e = 4
=> 7 – 4 = e
=> 3 = e.

Question 5.
s + 17 = 50
Answer:
s = 33.

Explanation:
s + 17 = 50
=> s = 50 – 17
=> s = 33.

Question 6.
d – 4 = 11
Answer:
d = 15.

Explanation:
d – 4 = 11
=> d = 11 + 4
=> d = 15.

Question 7.
z + 10 = 25
Answer:
z = 15.

Explanation:
z + 10 = 25
=> z = 25 – 10
=> z = 15.

Question 8.
23 = 5 + r
Answer:
r = 18.

Explanation:
23 = 5 + r
=> 23 – 5 = r
=>18 = r.

Question 9.
m + 45 = 54
Answer:
m = 9.

Explanation:
m + 45 = 54
=> m = 54 – 45
=> m = 9.

Question 10.
15 + f = 33
Answer:
f = 18.

Explanation:
15 + f = 33
=> f = 33 – 15
=> f = 18.

Question 11.
45 – g = 30
Answer:
g = 15.

Explanation:
45 – g = 30
=> 45 – 30 = g
=> 15 = g.

Question 12.
3 – f = 1
Answer:
f = 2.

Explanation:
3 – f = 1
=> 3 – 1 = f
=> 2 = f.

Question 13.
Chris scored 26 points more than Valerie did in their game of one-on-one basketball. The game ended with a total score of 108. Write an equation that can help you find the number of points Valerie scored.
How many points did Valerie score? ______________
How many points did Chris score? ______________
Answer:
Number of points Chris scored = 67.
Number of points Valerie scored = 41.

Explanation:
Chris scored 26 points more than Valerie did in their game of one-on-one basketball.
Total score game ended = 108.
Let the points scored by Valerie  be x.
=> (x + 26) + x = 108.
=> 2x = 108 – 26
=> 2x = 82
=> x = 82 √∑ 2
=> x = 41.
Number of points Chris scored = x + 26
=> 41 + 26
=> 67.

Leave a Comment