Excel in your academics by accessing **McGraw Hill Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 7 Lesson 8 Problem Solving **existing for free of cost.

## McGraw-Hill Math Grade 3 Answer Key Chapter 7 Lesson 8 Problem Solving

**Solve**

**Answer the hidden question. Then solve the problem.**

Question 1.

A butterfly traveled 248 miles in three days. It flew 67 miles on Monday and 83 miles on Tuesday. How many miles did the butterfly travel on Wednesday?

Answer:

The butterfly flew 98 miles on Wednesday.

Explanation:

let m be the number of butterflies on Wednesday

(67 + 83) + m = 248

150 + m = 248

248 – 150 = 98

m = 98

Question 2.

There are 4 ants on a branch. There are 4 times as many ants on a rock. Half of the ants on the rock move onto a leaf. How many ants are on the leaf? Draw a picture to help you solve if you need to.

DRAWING

Answer:

8 on the leaf

Explanation:

There are 4 ants on a branch. There are 4 times as many ants on a rock.

4 x 4 = 16

Half of the ants on the rock move onto a leaf.

16 divided by 2 = 8