Excel in your academics by accessing **McGraw Hill Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 6 Lesson 2 Multiplying by 7 **existing for free of cost.

## McGraw-Hill Math Grade 3 Answer Key Chapter 6 Lesson 2 Multiplying by 7

**Solve.**

**Multiply. Use drawings or objects if you need help.**

Question 1.

7 × 7 = __49__

Question 2.

1 × 7 = ___

Answer:

Explanation:

I drew circles to show the product

The product of any number multiplied with 1 is the number itself

So, 1 x 7 = 7.

Question 3.

4 × 7 = ___

Answer:

Explanation:

I drew to show the product

The product of 4 and 7 is 28

So, 4 x 7 = 28.

Question 4.

2 × 7 = ___

Answer:

Explanation:

I drew to show the product

The product of 2 and 7 is 14.

So, 2 x 7 = 14.

Question 5.

Answer:

Explanation:

I wrote to show the product

The product of any number with 0 is 0

So, 0 x 7 = 0.

Question 6.

Answer:

Explanation:

I drew to show the product

The product of 9 and 7 is 63

So, 9 x 7 = 63.

Question 7.

Answer:

Explanation:

I drew to show the product

The product of 3 and 7 is 21

So, 3 x 7 = 21.

Question 8.

Answer:

Explanation:

I drew to show the product

The product of 5 and 7 is 35

So, 5 x 7 = 35.

Question 9.

Why does it make sense that the product in Exercise 6 is greater than the product in Exercise 7?

Answer:

The fact of 7 in the exercise 6 is greater than the exercise 7

So, it make sense that the product in Exercise 6 is greater than the product in Exercise 7.

Question 10.

Steve walks his dog for 5 minutes every day. How many minutes does Steve walk his dog in 1 week?

Answer:

Explanation:

Steve walks his dog for 5 minutes every day

If he walks his dog for a week

Multiply 5 with 7 to find the answer

I drew to show the product

The product of 5 and 7 is 35

5 x 7 = 35

So, Steve walks his dog for 35 minutes in a week.

Question 11.

Steve decides to walk his dog for more time each day. He will begin walking his dog for 9 minutes every day. Now how many minutes will Steve walk his dog in 1 week?

Answer:

Explanation:

Steve decides to walk his dog for more time each day

He will begin walking his dog for 9 minutes every day

If he walks his dog for a week

Multiply 9 with 7 to find the answer

I drew to show the product

The product of 9 and 7 is 63

9 x 7 = 63

So, Steve walks his dog for 63 minutes in a week.